HomeBlogVaren op je innerlijke kompas

Varen op je innerlijke kompas

12 februari 2021

Wat is perfect? Of beter gezegd wat is perfect voor jou? Betekent het dat jij ergens waarlijk tevreden over bent of is het iets dat je moeilijk kan bereiken, omdat je wellicht de lat wel heel hoog stelt voor jezelf. En hoe zit het met wat anderen misschien wel of niet ergens van vinden, in hoeverre beïnvloed dit jou?

Stel; je wilt je haar roze verven en van het idee alleen al word je blij, maar dan ineens komt dat gevoel op van "wat zouden anderen daarvan vinden?". Hoe weeg jij dan je beslissing af? Ga je voor jezelf en je eigen plezier en kan je vrij makkelijk je schouders ophalen of weegt wat jij denkt dat anderen ergens van zouden kunnen vinden zo zwaar dat dit je beslissing zo beïnvloedt dat je geneigd bent dat wat jij wilt of dat waar je blij van wordt te onderdrukken.. Er is hier geen goed of fout; wel wil ik benadrukken hoe voedend het is om je verlangen lekker vrij te laten stromen. Wist je dat een verwachting (of je die nu van jezelf hebt of je die voelt van een ander) is als een verlangen met dwang, een verwachting kan maar een kant uit en teleurstelling of een gevoel van falen staat dan al snel om de hoek. 

Oefening om je verlangen vrijer te laten stromen

  • Sluit je ogen en haal een aantal keren dieper adem
  • Focus je op je hart en stel je iets voor waar je blij van wordt en laat dit terwijl je rustig doorademt steeds groter en sterker worden en voel hierin het verlangen stromen
  • Adem dan weer wat dieper door en spreek je wens uit op een manier dat de vorm waarin deze wens uit gaat komen open blijft. Een voorbeeld hiervan is "meer rust voor mezelf" of "het mezelf gunnen om meer tijd voor mezelf vrij te maken" of "mezelf meer liefhebben en minder veroordelen". Op deze manier blijft het verlangen vrij en wordt het geen verwachting. 
  • Open dan je ogen weer en voel na wat dit met je lijf en je staat van zijn heeft gedaan

Door bewust aandacht te geven aan dat wat jou doet zingen maak je dit groter; wat je aandacht geeft, groeit en wat je uitzend krijg je terug. Mooi om hierbij mee te nemen vind ik zelf dat als er wat spanning achteraf loskomt dat je bewust tegen jezelf mag zeggen dat je het waard bent om lief te hebben en om te leven vanuit je hart.

Jouw innerlijke kompas

Door meer te luisteren naar je hart en wat jou beweegt ga je meer afstemmen op je innerlijke kompas en gaan je beslissingen je bekrachtigen. Hier krijg je energie van en hiervan word je een blijer mens en het leuke is naarmate je dit steeds vaker toepast komen er meer situaties/gelegenheden op je pad die aanhaken op jouw verlangens en ga je deze meer in je leven verankeren.

Is deze oefening lastig voor je of voel je dat er emoties loskomen? Dan is er een grote kans dat je op een blokkade gestuit bent of een beperkende overtuiging in jezelf tegen bent gekomen. Door deze oefening te blijven herhalen maak je hier steeds meer ruimte in en wordt dit makkelijker. Gun je jezelf meer rust en ruimte en wil je hierin groeien dan kan een healing jou op weg helpen. Tijdens een healing wordt er ruimte gemaakt in je blokkades, waardoor oude emoties en/of overtuigingen in liefde mogen gaan en er meer heelheid ontstaat. 


     
Nieuwsgierig geworden? Ik ontvang je graag.
Neem direct contact op
© 2024 Tinkhealing