HomeIntuïtieve ontwikkeling

Intuïtieve ontwikkeling

Naast mijn healing opleiding heb ik een intensief groeitraject gevolgd in intuïtieve ontwikkeling, waarin het contact maken met en het vergroten van mijn intuïtie centraal stond. In dit proces heb ik o.a. ontdekt hoe mijn eigen ruimte voelt en hoe ik deze meer af kan schermen wanneer ik daar behoefte aan heb. Ook voel ik beter aan wanneer een emotie van mijzelf is of juist van een ander en als deze van een ander is hoe ik deze los kan laten en in liefde terug kan geven.

Hoe voelt het voor jou als een grens geraakt wordt en wanneer voel je dit? Wanneer het nog groen is of oranje of pas wanneer het rood is? Wat vertelt jouw grens jou? Mag je grens er zijn? Je lijf geeft signalen af, deze leren herkennen en jezelf toestaan om deze te voelen vraagt compassie. Iets wat wij voor een ander vaak met meer gemak en vanzelfsprekendheid op kunnen brengen dan voor onszelf. Het vergroten van zelfliefde en zelfcompassie kan hierbij helpen. In een healing maak ik hier ruimte voor, in gesprek met jou voel ik graag met je mee wat jou in dit moment mag helpen om dit te verankeren.

In het traject wat ik heb gevolgd is ook veel aandacht besteed aan chakrawerk. Het uitgangspunt hierbij is ontdekken waar blokkades zitten en wat er nodig is om in deze blokkade ruimte te scheppen opdat de energie weer vrijer kan stromen. Hierbij kunnen ook beperkende overtuigingen aan het licht komen. Ik heb geleerd hoe ik deze loslaat en hoe ik hier een voedende overtuiging of voedende energiestroom voor in de plaats kan zetten. Wanneer er in een healing een beperkende overtuiging van jou voorbij komt voel ik wat ervoor in de plaats mag komen, als dit gebeurt deel ik dit achteraf met jou.

Wat je aandacht geeft, groeit..

Aandacht is voeding. Heb jij de overtuiging dat jij iets niet kan of dat je bijvoorbeeld niet de moeite waard bent, dan raakt je systeem ervan overtuigd dat dit zo is en gaat het onbewust bevestiging zoeken dat dit inderdaad zo is. Je trekt dan situaties aan, waarin jouw rol dusdanig is dat deze bevestiging komt. Je hoort wel eens mensen zeggen “dit gebeurt mij altijd” of “dat heb ik weer”. Ook in de liefde kan het gebeuren dat je hierdoor partners aantrekt die jouw beperkende overtuiging bevestigen en zo blijven voeden, waardoor deze sterker wordt, ook al heb je het verlangen om dit te doorbreken.

Weet dat je dit verlangen in kan zetten om je oude overtuiging los te laten en hier een voedende overtuiging tegenover te zetten. Wanneer je deze overtuiging voor jezelf verankert (ik ga met je voelen hoe je dit het beste kan doen), dan ga je situaties en personen aantrekken die jouw nieuwe overtuiging bevestigen. Deze overtuiging wordt dan steeds krachtiger, waardoor je oude overtuiging meer naar de achtergrond gaat. Wanneer jij je eenmaal bewust bent van een overtuiging ga je deze herkennen en krijg je een keuze in hoe je handelt, vanuit je nieuwe overtuiging of ga je erin mee omdat in de situatie waar je in zit jouw oude overtuiging jou wat oplevert. Immers; een overtuiging ontstaat niet zomaar, vaak heeft deze je ook lange tijd geholpen en in sommige situaties kan deze nog steeds helpend zijn. De ruimte voelen om te kunnen kiezen is helend, ik noem dit het uitbreiden van je kaartenbak.

Wanneer je bij mij komt voor een healing is er ruimte om in gesprek te gaan over datgene waar je mee worstelt, in dat gesprek denk en voel ik met je mee wat jou zou kunnen helpen vanuit hetgeen waar ik zelf mee aan het werk ben geweest. Insteek hierbij is jou in je eigen kracht zetten en je eigen helend vermogen aanspreken.

Nieuwsgierig geworden? Ik ontvang je graag.
Neem direct contact op
© 2024 Tinkhealing