HomeHealingRouwverwerking

Rouwverwerking

Wanneer iemand die jou dierbaar is komt te overlijden trilt jouw wereld.. Je ervaart emoties op een heel intense, bijna overspoelende manier en het is soms letterlijk moeilijk om overeind te blijven. Het gemis van iemand hier bij jou op aarde, dat je hem of haar niet meer fysiek vast kan pakken of aan kan kijken of met iemand kan praten kan overweldigend zijn. Het ervaren van deze pijn, dit intense verdriet gaat vaak hand in hand met het voelen van een heel diepe liefde voor deze persoon.

Het toestaan van deze emoties en het voorbij laten komen van herinneringen is helend, in het begin is de pijn scherp maar naarmate een herinnering vaker voorbij komt maakt deze pijn steeds meer plaats voor het voelen van de liefde en schijnt er een glimlach door de tranen heen. Weet dat het verdriet groot is, omdat de liefde voor deze persoon groot is. 

Soms is de pijn en het verdriet zo groot dat het stokt, het stagneert ergens in jouw systeem. De pijn blijft hangen, dit kan nodig zijn om overeind te blijven staan. Heb je weleens gehoord dat wanneer je een bal onder water wilt houden, deze uiteindelijk toch aan de oppervlakte komt en dat het steeds meer moeite en energie kost om deze onder te houden? Dit is vergelijkbaar met intense emoties, tijdelijk kan je deze onderdrukken maar ze komen een keer aan de oppervlakte.

In een healing mag alles er zijn, zonder oordeel en vanuit onvoorwaardelijke liefde, onvoorwaardelijke vrijheid, veiligheid en levenslust. Er wordt subtiel ruimte gemaakt, zodat jouw levensenergie weer vrij kan stromen. Angst en spanning mogen gaan, verdriet en boosheid mogen er zijn en dan komt er ruimte voor liefde. Liefde voelen voor jezelf, jezelf omarmen met alles wat er is en ook door de pijn en het verdriet heen de liefde voelen voor de persoon die je zo mist. 

Zo ontstaat er een stukje rust vanbinnen en acceptatie vanuit liefde, opdat de zon weer wat door mag breken in jouw leven. 

Nieuwsgierig geworden? Ik ontvang je graag.
Neem direct contact op
© 2024 Tinkhealing