HomeBlogBurn out

Burn out

20 mei 2021
Burn out

Wanneer er bij jou een burn out geconstateerd is betekent dit dat je te lang teveel hebt gedaan waar je geen energie voor had en wat jou ook weinig energie teruggaf. Je bent meer en meer over je eigen grenzen gegaan en nu voel je wat dit heeft gedaan met jouw lijf en je energiehuishouden, je bent opgebrand.

Ontspannen is vaak lastig als je zo oververmoeid bent geraakt, evenals het weer in contact komen met je lijf en je grenzen en deze waarborgen. Goed voelen per moment waar jij behoefte aan hebt en wat jij nodig hebt is nu het meest belangrijk, dit helpt jou om je batterij stukje bij beetje weer op te laden. 

Daarnaast is het belangrijk dat je gaat voelen wat het is wat jou heeft doen opbranden, wat maakte dat je jouw grenzen overging en wat leverde jou dit in eerste instantie op? Zit hier een overtuiging achter die maakt dat je voor jouw gevoel niet anders kon of vind je het lastig om jezelf en jouw welzijn op de eerste plek te zetten?

In een burn out kan het aardig stormen om je heen en iets wat je lang hebt gedaan laat je niet zomaar los. Je zou zelfs boos op jezelf kunnen worden, waarom heb ik dit toegelaten? In een healing is de basis zelfliefde en acceptatie van wat er nu is; wanneer je vecht tegen dat wat er vanbinnen gebeurt wordt dit steeds groter en overweldigender, wanneer je vanuit acceptatie hiernaar toe kan gaan zie je beter waarom je iets deed en kan je er makkelijker voor kiezen om het los te laten (zie ook mijn blog over loslaten). 

Een healing helpt om de donkere wolken wat op te laten lossen en het licht te laten schijnen op dat wat jou nu helpt om weer te gaan bloeien en stralen. Stapje voor stapje. Ook belemmerende overtuigingen komen in een healing aan het licht, waardoor je beter leert begrijpen waarom je iets doet zoals je het doet. Dit geeft een stuk begrip en compassie voor jezelf en verlicht frustratie en spanning in jou. Een helende, liefdevolle overtuiging hiervoor in de plaats zetten helpt jou om weer in je kracht te komen en om beslissingen te maken waar jij blij van wordt. Ook ontstaat hierdoor ruimte en innerlijke rust, wat helpt om de opgebouwde spanning los te laten en je makkelijker over te geven aan ontspanning en zelfzorg.

Wanneer je bij mij komt met burn out klachten deel ik graag oefeningen met je om beter in het moment te ontspannen en te voelen wat jou blij maakt en je zelfliefde vergroot. Naast de healing helpen ook deze oefeningen je om met meer aandacht in je lijf aanwezig te kunnen zijn en je hoofd meer uit te zetten.

Nieuwsgierig geworden? Ik ontvang je graag.
Neem direct contact op
© 2024 Tinkhealing